+32 475 24 62 94
Av Severiano Ballesteros 296 app 310, 03190 Pilar De La Horadada, Spain. +34 604 43 00 45
erwin@casaideal.be

Zoveel redenen om voor Spanje te kiezen

Gezonde geest in een gezond lichaam

Zowel op het land als op het water vind je tal van sportmogelijkheden. Waterskiën, diepzeeduiken, tennis, padel, golf, ….. zowel je wetsuit als je sportschoenen verdienen een plaats in je reiskoffer.
Naast uitbundig en kleurrijk zijn Spanjaarden vriendelijk en behulpzaam. Het zonrijke klimaat heeft immers een positieve invloed op het humeur. Een middagdutje wanneer de zon op z’n hoogst staat is in Spanje een echte traditie. De siësta is het uitgelezen moment om even tot rust te komen.

11 maanden zon per jaar

Meer dan 320 dagen per jaar schijnt de zon aan de Costa Blanca – Costa Calida. Geniet van het microklimaat waar de temperaturen zelfs in de wintermaanden kunnen oplopen tot een aangename 20°C. De zuiverste lucht van Europa, het grootste aantal uren zon en het mediterrane klimaat maken van Zuid-Spanje de gezondste regio. Het WHO riep Murcia met haar uitgestrekte zoutmeren en kilometers lange stroken dennenbos uit tot de provincie met de beste luchtkwaliteit.
Het mediterrane subtropische klimaat dat de Costa Blanca – Costa Calida aantrekkelijk maakt kunnen we verklaren door de achterliggende bergen, die houden de warmte van de zee vast en houden de winterse kou vanuit het binnenland tegen.

Vliegensvlug

Jouw tweede thuis is slechts op 2 uur vliegen vanuit België of Nederland. Brussel, Oostende, Antwerpen, Eindhoven zijn enkele van de vele luchthavens die dagelijks naar Alicante en Murcia vliegen. Zo sta je op minder dan 4 uur op je zonnige Spaanse terras.
Of verkies je met de wagen, hier heb je dan het voordeel dat je meer bagage kan meenemen en kan genieten van tussenstops. Zo leg je die 2000 km zonder moeite af.

Sabroso

Culinair genieten. De keuze aan tapas is eindeloos. Laat je zeker verleiden en deel er op los met je tafelgenoten. Patatas bravas, toast, Iberica ham, tortilla, aïoli, gazpacho, churros, lokale wijnen, dat is genieten van pure en verse producten in het zonovergoten Spanje.