+32 475 24 62 94
Av Severiano Ballesteros 296 app 310, 03190 Pilar De La Horadada, Spain. +34 604 43 00 45
erwin@casaideal.be

Casa Ideal is actief in volgende regio’s

Alicante – Zuid Costa Blanca.

Alicante is een drukke stad aan zee met op de achtergrond het prachtige kasteel Santa Barbara, hoog op een berg neergestreken en die de stad en zijn baai beschermt. Zijn oude smalle straatjes zitten boordevol charme en historiek, kerken en winkelbuurten. De stad heeft verschillende witte zandstranden, waar een groot aanbod is aan clubs en scholen voor o.a. duiken, waterskiën, windsurfen, onderwaterfotografie,…

Torrevieja – Zuid Costa Blanca.

Genesteld tussen 2 grote zoutmeren en de Middellandse zee is het vissersdorpje Torrevieja uitgegroeid tot de meest belangrijke stad in het gebied. Het is ideaal gesitueerd op zo’n 40 à 50 minuten van de luchthaven van Alicante als die van Murcia. Het Cosmopolitaans tintje van de stad is terug te vinden in de grote verscheidenheid aan winkels en diensten.

Altea – Noord Costa Blanca.

Altea was in de jaren 50 – 60 één van de centra waar de bohemians samenkwamen. Altea met zijn rustige en gastvrije inwoners werd langzaamaan het aantrekkingspunt voor artiesten en muzikanten die luierden onder de mediterraanse zon. Het dorp werd gebouwd op een heuvel waardoor er panoramische zichten zijn op de Middellandse zee en de omliggende dorpen. Aangezien het een vissershaven is heeft het dorp een jachthaven en biedt allerhande watersporten van zwemmen tot snorkelen, van zeilen tot jetskiën. Uitstekende golfterreinen liggen dichtbij in het prachtige omliggende platteland. Voor degenen die op zoek zijn naar het actieve nachtleven ligt het bekende Benidorm op slechts enkele kilometers afstand.

La Manga – Costa Calida.

La Manga is een landstrook die de ondiepe wateren van de Mar Menor omhult met een rijke variëteit aan vis en schaaldieren. Het is een privilege hier te mogen verblijven met een gezond klimaat en kleine typisch Spaanse dorpjes. Omdat La Manga gelegen is tussen 2 zeeën, de Mar Menor en de Middellandse zee is het een ideaal watersportgebied voor zowel beginners als ervaren watersporters.

Murcia – Costa Calida.

Gelegen in wat bekend staat als de broodmand van Europa en vruchtbaar gehouden door het water uit de rivier de Segura vindt u de historische universiteitsstad Murcia. Murcia maakt goed gebruik van de rivier en is daarom een prima voorbeeld van goede stadsplanning met veel tuinen en pleinen vol restaurants.

San Pedro del Pinatar – Costa Calida.

San Pedro del Pinatar is een rustig Spaans dorp met unieke zandstranden, grenzend aan de binnenzee van Mar Menor waarbij zijn grijze modder gebruik wordt voor modderbaden, wat zorgt voor de ultieme lichaamsreiniging. Het dorp heeft een zeer kalme en rustige uitstraling. Het klimaat is perfect en het is heerlijk om te luieren in de zon en intussen te genieten van vers gegrilde garnalen, sardientjes of een andere delicatesse uit de dagverse vangst in één van de vele visbarretjes. Het dorp ligt slechts enkele kilometers van de luchthaven van Murcia vandaan en staat ook in verbinding met nieuwe snelwegen. Een ander aspect van dit vissersdorp zijn de zoutvlakten, nu is dat een beschermd natuurgebied waar vele exotische vogels en planten huizen, die zich aangepast hebben om te kunnen overleven in een vijandige zoute omgeving.